"Rozmaryn – w zależności od potrawy, którą urozmaica – niekiedy bywa ostry, a niekiedy gorzki. Dlatego też designerska restauracja o takiej nazwie musi charakteryzować się kulinarną różnorodnością, co widać w menu Pracowni Dobrych Smaków Rozmaryn. Obok specjałów rodem z Włoch (pizze, makarony) można tu znaleźć hummus z cieciorką i rukolą, stek z antrykotu argentyńskiego czy pełne odżywczych wartości sałatki. Dzięki temu goście odwiedzający restaurację mają w czym wybierać" - to opis restauracji Rozmaryn na jej facebookowym profilu.
Jak ten opis miał się do rzeczywistości? - Pan robi ściemę, ludzie to czują i dlatego jest z tego dupa - skwitowała postawę właściciela restauracji Rozmaryn Magda Gessler. Czy Kuchenne Rewolucje pozwolą postawić lokal na nogi? Zmiany zaczęły się od wielkich porządków. Jaki przyniosły efekt? Przekonamy się w czwartek, 13 września o godz. 21.30 na antenie TVN.
Początki były dobre, a restauracja Rozmaryn zapowiadała się obiecująco. Rozmaryn powstała z prawdziwej pasji i miłości do dobrej kuchni. Jej właściciel, pan Paweł fascynuje się gotowaniem i podróżami. A z zawodu jest technologiem piekarnictwa, ma więc wiedzę o kuchni, a zwłaszcza o wypiekach.
Rozmaryn Szczecin - menu
Oto przykładowe potrawy oferowane przez restaurację Rozmaryn w Szczecinie po programie Kuchenne Rewolucje
Carpaccio z buraka - 8 zł
Zupa ziemniaczana z wędzonym łososiem - 14 zł
Pizza owocowa na wesoło 12 zł
Pizza z Włoską mortadelą 20 zł
Kuchenne Rewolucje - zwiastun nowego sezonu w TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?