Sernik na świąteczny stół. Najlepsze przepisy krok po kroku. Zobacz filmy
Święta Bożego Narodzenia to przede wszystkim czas pogłębiania wiary i spędzania czasu w gronie rodziny. Ale nie tylko, to także czas spotkań i świętowania przy...
Przepis na ciasto na pierogi od gospodyń wiejskich. Co trzeba dodać?
Ciasto na pierogi - na kilka dni przed Wigilią wielu z nas przygotowuje pierogi z wybranym farszem. Hurtowe ilości trafiają do zamrażalnika, aby potem ugotowane...
Niezawodne serniki na święta. Oto 9 przepisów, które warto podać gościom
Na spodzie z ciasta kruchego lub z samej masy serowej, z dodatkiem korzennych przypraw lub cukru waniliowego. Ile gospodyń domowych, tyle sposobów na wyjątkowy...
Ekspresowy sernik, pierniczki i pierogi. Te ciasta zrobisz w mig w robocie kuchennym
Najłatwiejszy sernik, pierniczki last minute, idealna drożdżówka, to tylko niektóre ciasta, które przygotujemy ekspresowo w robocie kuchennym. To duże...
Świąteczne wędliny prosto od rolnika. Tyle kosztuje dobra kiełbasa
Za oknem biało i mroźno, w polskich domach trwają przygotowania do Bożego Narodzenia. Choć u większości rodzin na wigilijnej wieczerzy nie będzie mięsa, to już...
Na gramy albo kilogramowy worek. Ile zapłacimy za suszone grzyby od zbieraczy?
Ile kosztuje 1 kg suszonych grzybów? Przydadzą się do zupy, pierogów i sosów. Suszone grzyby są znacznie droższe od tych świeżych, więc te na sprzedaż są...
Majonez i musztardę możesz zrobić sam. Zobacz tradycyjne przepisy prosto ze wsi
Sosów i dodatków używamy w kuchni na co dzień, jednak to w okresie świątecznym rośnie zainteresowanie typowo domowymi wyrobami. Skoro samodzielne lepimy...
Wędliny, miody, przetwory i sery. Regionalne produkty z Wrocławia i Dolnego Śląska
Na Dolnym Śląsku działa mnóstwo rzemieślników słynących ze swoich przepysznych wyrobów. Manufaktury zajmują się tworzeniem miodów, serów, wędlin, przetworów, a...
Wyjątkowe śledzie na Wigilię. Zobacz 7 sprawdzonych przepisów
Śledzie w śmietanie, śledzie po kaszubsku czy sałatka śledziowa z jajkiem - to tylko niektóre z naszych propozycji na pyszne dania ze śledziem na Boże...
Polski przysmak uznany za najgorszy mięsny produkt świata! Niektórzy będą oburzeni
Polski salceson to najgorszy produkt mięsny na świecie. Tak przynajmniej wynika z nowego rankingu opublikowanego przez Taste Atlas, internetowy przewodnik...
Mrożenie grzybów krok po kroku, niektóre przechowasz nawet do roku
Grzybowy boom dobiega końca, powoli wkraczamy w zimową aurę. Choć gdzieniegdzie można jeszcze dostać świeże grzyby, trzeba umieć je obrabiać. Część szybko traci...
10 najchętniej zamawianych dań z dowozem we Wrocławiu. Ostanie miejsca zaskakujące!
Co najchętniej zamawiali na dowóz wrocławianie w 2023 roku? Z odpowiedzią na to pytanie przychodzi raport trendów, który opracowała firma Pyszne.pl....
Dzień Buraka. Kto by pomyślał, że o burakach powstało tyle MEMÓW! Zobaczcie
24 listopada obchodzony jest Dzień Buraka. Z tej okazji przypominamy, jak cenne jest to warzywo, podpowiadamy, jak najsmaczniej je przyrządzić i serwujemy... z...
Pierogi, słodkości i trunki. Cztery festiwale kulinarne w jednym miejscu we Wrocławiu
Kilka targów w jednym miejscu odbywa się w ten weekend (18-19 listopada) we Wrocławiu. W hali IASE obok Hali Stulecia smakosze mogą delektować się pierogami z...
Kolejkowo z największą makietą z piernika na świecie? Sprawdźcie sami!
Miasto z Piernika zostanie wkrótce otwarte! Już pod koniec listopada zwiedzający będą mogli wprawić się w świąteczny nastrój, a przy tym zobaczyć jedną z...
Prawdziwa gratka dla miłośników słodyczy. Wyjątkowy sklep otwiera się we Wrocławiu
Miłośnicy słodyczy i żelków dostali prawdziwy prezent na Święta Bożego Narodzenia. Już niebawem we Wrocławiu zostanie otwarty sklep Haribo. To druga tego typu...
Pierogi lub barszcz można przygotować wcześniej. Zamroź, a potem wyjmij na święta
Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt Bożego Narodzenia? Mrożąc. Nawet najlepsze gospodynie zawczasu lepią pierogi, aby tuż przed Wigilią oszczędzić sobie...
Tyle młode pary zapłacą za gościa w 2024 r. Koszt wesela to coraz większy wydatek
Cena za talerzyk weselny rośnie z roku na rok. Jedzenie przestało tak bardzo drożeć, inflacja spowalnia, jednak inne koszty nadal są wysokie, choćby presja...
Król Karol III ma szczególny gust. Jest jedno danie, którego nie zje. Zobacz, co to
Opowieści o zwyczajach kulinarnych króla Karola III krążą jeszcze od czasów, gdy był księciem Walii. Jedno jest pewne, obecny król Anglii ma szczególne nawyki...
Gęsina na św. Marcina. Skąd taka tradycja? Sprawdziliśmy!
Obchody rocznicy odzyskania niepodległości mają w Polsce długą tradycję. 11 listopada to nie tylko uroczyste apele, koncerty, przemarsze i ogniska...
Rogale św. Marcina. Przysmakiem z Wielkopolski zajadamy się także na Dolnym Śląsku
Obchody rocznicy odzyskania niepodległości 11 listopada od lat kojarzą nam się także z rogalami marcińskimi. Dawnej były znane tylko w Wielkopolsce. Teraz można...
Wybrano najlepsze słodkie pieczywo w Europie. Polska ma powód do dumy!
Wybrano najlepsze słodkie pieczywo w Europie. Na liście dziesięciu najlepszych potraw tego typu znalazło się miejsce dla polskiego przedstawiciela. Jak...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 18 godzin temu w kategorii Obróbka metali i tworzyw sztucznych
Dodano 23 godziny temu w kategorii Maszyny przemysłowe
Dodano wczoraj w kategorii Kamieniarstwo
Dodano wczoraj w kategorii Opakowania