3 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Wymoczone w wodzie śledzie, suszymy i kroimy w drobne paski....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5c/ae/63ecc8e97b7c9_o_large.jpg)
fot. Pixabay
Pod pierzynką, w śmietanie czy z ananasem? Poznaj sześć sprawdzonych przepisów na śledzie
Śledzie korzenne
Wymoczone w wodzie śledzie, suszymy i kroimy w drobne paski. Przygotowujemy pokrojone w kostkę jabłko, cebulę i suszone śliwki. Zalewamy wrzątkiem garść rodzynek.
Składniki mieszamy i zalewamy marynatą z oleju, musztardy, soku z cytryny, miodu i łyżeczki przyprawy do piernika. Dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego. Śledzie zostawiamy w lodówce, by się przegryzły.