MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy powiatowych kategorii plebiscytu - I i II etap
Kategoria: RESTAURACJA ROKU
Restauracja w Motelu Łużyckim w Lubaniu
Lokal powstał w 1998 roku. Od lat cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem zarówno wśród lokalnej społeczności, jak i turystów. Nic dziwnego, można tutaj zjeść chwalone w regionie doskonałe dania, które przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym podniebieniom. To rodzinna restauracja, która w tym roku obchodzi swój jubileusz dwudziestolecia istnienia.
- Lokal założyliśmy wraz z mężem. Powiem tak, czasami trzeba w życiu dokonywać wyborów, postanowiliśmy, że założymy restaurację. Ta przygoda trwa już dwadzieścia lat. Chcieliśmy stworzyć wyjątkowe miejsce, w którym będą podawane bardzo dobre dania. Myślę, że to nam się udało - opowiada Jolanta Jancewicz.
Właściciele przyznają, że zależało im, aby kucharze pracowali wyłącznie na świeżych i dobrej jakości produktach.
- Codziennie można wybrać u nas zestaw dnia. Oczywiście opracowujemy menu opierające się na produktach sezonowych - mówi właścicielka Restauracji w Motelu Łużyckim. Lokal otwarty jest na indywidualnych Klientów. Jeśli ktoś zażyczy sobie, na przykład rybę w sosie pieczarkowym, to kucharz, jeśli posiada na stanie produkty, jest w stanie przyrządzić daną potrawę. Zaznaczmy, że restauracja posiada trzy sale: małą, średnią i dużą.
W restauracji organizowane są różnego rodzaju konferencje czy imprezy rodzinne takie, jak komunia, chrzciny czy urodziny. W lokalu można zjeść świetnego tatara, sałatki z mięsem, a także wegetariańskie czy doskonałe pod każdym względem zupy, między innymi chwalony przez Klientów krupnik.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku