Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy powiatowych kategorii plebiscytu - I i II etap

ANA
Kategoria: CUKIERNIA/KAWIARNIA ROKUCYNAMON, LegnicaCukiernię  otworzyła dwa lata Katarzyna Byczko, mgr agronomii.  Wcześniej była managerem w firmie zajmującej się produkcją „kwalifikowanego materiału siewnego”.  Ale gotować, piec ciasta i przyrządzać słodycze to jej pasja. Musi mieć do tego talent, skoro na planie MasterChefa jej ptysiami zachwycała się sama Magda Gessler.  - Największym komplementem było dla mnie, jak klientka ok. 75. roku życia powiedziała: „Pani Kasiu, pani ciasto kruche smakuje jak u mojej babci” - opowiada. I dodaje: - Gdy słyszę coś takiego, wtedy czuję, że to co robię ma sens. A to w końcu bardzo wdzięczna praca, bo ja po prostu uszczęśliwiam i rozpieszczam ludzi . Wszystkie ciasta w Cynamonie są tworzone od początku. Nawet karpatka ma magiczny tajemniczy dodatek i smakuje inaczej. Latem klienci szukają słodkości z wiśniami, malinami, morelami, truskawkami, jagodami. Do wyboru mają całą ladę pyszności: od prostych ciastek owsianych po wyszukane torciki z paloną bezą i musem z pistacji. - Staramy się zawsze stworzyć coś nietuzinkowego. Jak wiśnia, to z rozmarynem, jak morela, to z tymiankiem. Śliwka świetnie czuje się w duecie z różą, a malina z pieprzem - opowiada pani Kasia.  Przyznaje, że uwielbia słyszeć, jak klienci szepczą: „Wszystko wygląda tak pysznie, że nie mogę się zdecydować...”W Cynamonie nie ma spisu tortów. - Mamy bardzo świadomego klienta, który wie, czego chce. A my robimy wszystko, co on  sobie życzy - zapewnia właścicielka. Koszt SMS-a: 2,46 zł z VATWróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku
Kategoria: CUKIERNIA/KAWIARNIA ROKUCYNAMON, LegnicaCukiernię otworzyła dwa lata Katarzyna Byczko, mgr agronomii. Wcześniej była managerem w firmie zajmującej się produkcją „kwalifikowanego materiału siewnego”. Ale gotować, piec ciasta i przyrządzać słodycze to jej pasja. Musi mieć do tego talent, skoro na planie MasterChefa jej ptysiami zachwycała się sama Magda Gessler. - Największym komplementem było dla mnie, jak klientka ok. 75. roku życia powiedziała: „Pani Kasiu, pani ciasto kruche smakuje jak u mojej babci” - opowiada. I dodaje: - Gdy słyszę coś takiego, wtedy czuję, że to co robię ma sens. A to w końcu bardzo wdzięczna praca, bo ja po prostu uszczęśliwiam i rozpieszczam ludzi . Wszystkie ciasta w Cynamonie są tworzone od początku. Nawet karpatka ma magiczny tajemniczy dodatek i smakuje inaczej. Latem klienci szukają słodkości z wiśniami, malinami, morelami, truskawkami, jagodami. Do wyboru mają całą ladę pyszności: od prostych ciastek owsianych po wyszukane torciki z paloną bezą i musem z pistacji. - Staramy się zawsze stworzyć coś nietuzinkowego. Jak wiśnia, to z rozmarynem, jak morela, to z tymiankiem. Śliwka świetnie czuje się w duecie z różą, a malina z pieprzem - opowiada pani Kasia. Przyznaje, że uwielbia słyszeć, jak klienci szepczą: „Wszystko wygląda tak pysznie, że nie mogę się zdecydować...”W Cynamonie nie ma spisu tortów. - Mamy bardzo świadomego klienta, który wie, czego chce. A my robimy wszystko, co on sobie życzy - zapewnia właścicielka. Koszt SMS-a: 2,46 zł z VATWróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska