Wrocław: Przypłynęła barka, która zmieni się w restaurację

MJU
Fot. Piotr Wojnarowicz
Pod hotel Tumski w piątek po południu przypłynęła barka, na pokładzie której powstanie restauracja.

Na początku sierpnia w stoczni w Januszkowicach na Opolszczyźnie odbyło się jej wodowanie, a już na przełomie listopada i grudnia będzie można zjeść obiad na jednym z jej trzech pokładów.

Restauracja na wodzie będzie przycumowana do nabrzeża hotelu Tumskiego, w kanale Odry Północnej. Na górnym pokładzie statku latem będzie działała restauracja z tarasem widokowym, na środkowym znajdzie się sala wielofunkcyjna, która pomieści 60 gości. Na samym dole będzie miejsce na pub.

W czerwcu zapłaciliśmy w sklepach mniej niż w maju

Wideo

Komentarze 4

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

W
Wrocławiak
Zatoka Gondoli przy ul. Purkyniego była pierwszym takim miejscem we Wrocławiu - pływającą restauracją. Byłem wczoraj, sprawdzałem, jest świetnie. Ceny jak na centrum miasta baaaardzo niskie. Co prawda obiadu nie zjemy, ale są inne dobre rzeczy :]
t
tampalski
"Niedlugo bedzie mial wszystkie restauracje wodne na swiecie i wtedy podniesie ceny tak ze nikogo nie bedzie juz stac na jedzenie na wodzie."

To w takim wypadku nie będzie miał klientów i zbankrutuje. Ludzie myśleć zanim coś napiszecie!
w
wieszcz
Interesuje mnie, jak na takiej barce-restauracji będzie wyglądało odprowadzanie ścieków i usuwanie wszelkich innych nieczystości (w tym odpadów z kuchni)? Czy aby nie do wody? Kto to będzie kontrolował?
t
tupalski
Wlascicielem tej restauracji jest niejaki Andrzej Kulinski, restaurator z Krakowa ktory ma pare barek z restauracjami na Wisle. On chce zostac potentatem restauracji na wodzie i poszerza biznes na caly swiat. Niedlugo bedzie mial wszystkie restauracje wodne na swiecie i wtedy podniesie ceny tak ze nikogo nie bedzie juz stac na jedzenie na wodzie.
Dodaj ogłoszenie