MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rosół ma być tłusty i ma być esencjonalny. Na chudym mięsie,...
fot. Pixabay.com

Te błędy popełniamy przy gotowaniu rosołu. Tego nigdy nie rób - rosół straci cały smak

Wybieranie chudego mięsa

Rosół ma być tłusty i ma być esencjonalny. Na chudym mięsie, nawet jeśli to wołowina, nie wyjdzie dobry i zdrowy rosół. Wielką zaletą rosołu ugotowanego na mięsie z kością (np. nogi z kurczaka, szponder wołowy) jest duża zawartość aminokwasów i kolagenu w wywarze. Kolagen to cenny budulec chrząstek, wzmacnia i uelastycznia stawy, skórę.

Zobacz również

62. Konkurs Sztuki Ludowej Pałuk 2024 w Szubinie. Zdjęcia i wyniki

62. Konkurs Sztuki Ludowej Pałuk 2024 w Szubinie. Zdjęcia i wyniki

Wypadek na A4. Autostrada jest zablokowana. Będą tworzyć się korki

AKTUALIZACJA
Wypadek na A4. Autostrada jest zablokowana. Będą tworzyć się korki

Polecamy

Kobieta skuterem wjechała pod ciężarówkę. Teraz walczy o życie!

Kobieta skuterem wjechała pod ciężarówkę. Teraz walczy o życie!

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany