18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Mennicza Fusion w hotelu The Granary

Redakcja
Przechodząc po wrocławskim rynku można pogubić się pośród tak samo wyglądających oraz oferujących identyczną kuchnię restauracji. Osoby, które cenią sobie oryginalność, wykwintność oraz perfekcyjną jakość wykonania dań ucieszy wizyta w Mennicza Fusion. Lokal zachwyca nie tylko idealnie zbilansowaną kartą dań, w której każdy Gość znajdzie pozycje odpowiadające jego gustom. Wyjątkowego klimatu temu miejscu dodaje wystrój wnętrza, w którym klasyka łączy się ze stylem industrialnym.

Historyczne miejsce dla Wrocławian Mennicza Fusion mieści się w klimatycznej i zabytkowej części pięciogwiazdkowego The Granary-La Suite Hotel przy ulicy Menniczej 24. Jest on przedstawicielem obiektów określanych mianem "butikowych", czyli hoteli o wysokim standardzie, które zaspokajają wyszukane, luksusowe i wyrafinowane potrzeby każdego Gościa. Hotel, w którym znajduje się Mennicza Fusion, powstał w dawnym Spichlerzu Herren-Malzhof.

Ten szesnastowieczny budynek wybudowano w 1565 roku, gdy miasto przejęło parcelę hrabiego Rozdrażewskiego. Przez następne lata budowla zmieniała swoich właścicieli po to, by w 1796 roku zostać przyłączoną do browaru przy ulicy Słodowniczej. Na późniejszą konstrukcję budynku miały wpływ działania w czasie II wojny światowej oraz pożar, który wybuchł w 1970 roku. Dzięki pracom restauratorskim obiekt przeszedł radykalną metamorfozę i dziś funkcjonuje pod szyldem The Granary-La Suite Hotel oraz Mennicza Fusion. Kuchnia - wizytówką The Granary Kuchnia restauracji charakteryzuje się wręcz nieograniczonymi możliwościami dla kucharza. Jest to łączenie różnorodnych tradycji kulinarnych ze współczesnym sposobem przygotowania potraw. Fusion to nurt w gotowaniu, który opiera się na wszystkim, co najlepsze w różnych kuchniach świata - zdradza nam Łukasz Dudziński, szef kuchni Menniczna Fusion.

- Gwarancją dobrego dania jest korzystanie tylko ze świeżych produktów i to jest nasz priorytet, którego nie zmienimy. Specjalnością restauracji i zarazem najchętniej zamawianym daniem jest Wellington z tuńczyka. Potrawa jest przyrządzana z dzikimi grzybami, owinięta liśćmi szpinaku i podawana z purée z pieczonego chrzanu. Kolejnym wartym polecenia daniem głównym jest gęś confit w liściach kapusty. Dla uzyskania wyjątkowego smaku filet gotowany jest w niskiej temperaturze, a podany zostaje wraz z purée z karmelizowanego pasternaku, gratin z ziemniaków i sosem porto z duszonymi jeżynami. Równie bogata jest karta deserów, w której znajdziemy między innymi gorący fondant z gorzkiej czekolady i lodami z białej czekolady lub creme brulee z prażonymi orzechami i kajmakiem.

Tasting Menu w Mennicza Fusion Bardzo często jako goście restauracji nie możemy zdecydować się na konkretne pozycje z karty dań. Tasting menu umożliwia skosztowanie niewielkiej ilości wybranych dań oferowanych w karcie restauracji. Oznacza to, że płacimy jedną cenę za zestaw siedmiu potraw podanych w małych porcjach. Warunkiem niezbędnym do skorzystania z takiej propozycji jest konieczność dokonania rezerwacji tej oferty przynajmniej z jednodniowym wyprzedzeniem. Mennicza Fusion to także wyjątkowo klimatyczne miejsce na każdego rodzaju przyjęcie lub bankiet.

Rezerwacja oraz więcej informacji pod numerem telefonu: 71/395-26-02.

www.thegranaryhotel.com

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska