Nowa plaża z owocami morza w centrum Wrocławia [ZDJĘCIA]

JEW
Materiały prasowe: OVO Bar & Restaurant
Udostępnij:
OVO Beach Club to nowa plaża w centrum Wrocławia. Otwarto ją tuż przy znanej restauracji OVO Bar & Restaurant i hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw. - Plażowy wypoczynek można tu połączyć ze znakomitą kuchnią i koktajlami - zapewniają organizatorzy. Wszystko znajduje się na wewnętrznym dziedzińcu kompleksu OVO Wrocław.

W nowym miejscu znajdziemy lekką muzykę, wygodne leżaki i hamaki, parasole i plażowy bar. Do tego wakacyjna obsługa kelnerska – oficjalne stroje zastąpiły krótkie spodenki, koszulki polo, tenisówki i okulary przeciwsłoneczne.

Jak przekonują pracownicy, wyjątkowe jest też menu, dzięki któremu OVO Beach Club uzupełnia to, co na dzień oferuje OVO Bar & Restaurant. Jak przystało na restaurację plażową, menu obfituje więc w świeże ryby i różnorodność owoców morza. – To wspaniała okazja, żeby we Wrocławiu spróbować naprawdę świeżych owoców morza i selekcji ryb. Jak zwykle wzbogacamy je o ciekawe dodatki i zaskakujące połączenia, a do przygotowania wykorzystujemy specjalną technikę grillowania - mówi Grzegorz Chinek, manager restauracji OVO Bar & Restaurant, przy której działa OVO Beach Club.

W letniej karcie dań mamy m.in. langusty, krewetki tygrysie i całą kałamarnicę, a przede wszystkim ostrygi ze słynnego ostrygowego regionu Marennes-Oléron znajdującego się na francuskim wybrzeżu. Z tego światowego zagłębia ostrygi przyjeżdżają do Wrocławia codziennie, a szef kuchni Piotr Apanel serwuje je w zestawach po trzy, sześć, dziewięć lub dwanaście sztuk.

OVO Beach Club jest czynne codziennie – od poniedziałku do czwartku od 15 do 21, weekendy od 14 do 22.

Wideo

Komentarze 20

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

D
DW
Dla córek i synków zarobasów którzy nie szanują pieniędzy ponieważ NIGDY na nią nie pracowali
K
KOŁA
PEŁNO CWELI W OKULARACH Z BRODAMI NA ROWERACH...CZYLI STUDENTO-PROPEDAŁO-LGBT FRIENDLY
k
kkk
Super, zawsze chętnie zapłacę 50 zł za 5 krewetek :)
j
jw
Chwalisz się, bo byłeś w "tropikach" w jednym rejonie na ziemi? Rozumiesz w ogóle co to są tropiki? Są znacznie droższe miejsca na świecie niż Azja. Pozwiedzaj trochę, a potem się wypowiadaj.
l
lukasz
Co za zapiekły debil wsiowy! No jasne, że zapłacili. A co, za reklamę się nie płaci? Reklamy są wszędzie i jakoś to nikogo nie boli oprócz wieśniaków, którzy nie wiedzą na czym polega płatna promocja i reklamowy biznes.
s
saa
lokalna z niemiec.
b
badziewie
Te "plaże" to jedno z największych badziewi we Wrocławiu. Wejść do wody nie można, siada taki przepocony na leżaku, pot wsiąka w leżak, wszystko to zaczyna śmierdzieć bo nikt tego nie czyści. Jakaś wieśniacka muza na full z głośników ani się tam zrelaksować.
J
Jozue
Od kilku dni trąbicie o tym non stop! Dobrze zapłacili co? O oddolnej inicjatywie albo w ogóle albo od wielkiego święta. Przekupna banda! Zapłacić wam a nawet gówno nazwiecie tropikalnym zjawiskiem! I to ma być lokalna gazeta?
z
zoom
Ale pewnie hipsterzy i lemingi uwierzą.
G
Gość
niestety nie byłem, to prawda - ale przelot drogi :))) zresztą w Ovo też nie byłem, wiec co do cen też strzelałem. Miłęgo dnia
p
podroznik
Azja średnio 3-5 razy tańsza niż Polska... a bywają miejsca, że za 2,5 zł zjesz pełny i pyszny obiad na ulicy
G
Gość
Ceny zapewne tropikalne :)))
o
olo
i ja tam byłem , niestety później biorąc Stoperan , wg. mnie część rzeczy była nieświeża ale to nie ich wina że małże są transportowane kilka dni z miejsca połowu w różnych zmiennych temperaturach co później skutkuje obstrukcją ....
J
Ja
Niestety kolejny raz restauracja OVO nie daje rady......jak to jest...w innych lokalizacjach na świecie tak dobrze a tu mimo 'tak utalentowanego szefa kuchni' taka klapa..... czy załoga nie próbuje tego jedzenia? Naprawdę...wielkie rozczarowanie...
G
Gość
PIASEK, PALMY...NAJWYRAŹNIEJ KTOŚ NA SIŁĘ CHCE Z POLSKIEJ ZIEMI ZROBIĆ BLISKOWSCHODNIĄ PUSTYNIĘ.
Dodaj ogłoszenie