MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy powiatowych kategorii plebiscytu - I i II etap
Kategoria: KUCHARZ ROKU
Wojciech Haramus, Restauracja Swojak, Kamienna Góra
Przyznaje, że od zawsze lubił gotować. Ukończył szkołę gastronomiczną w Bielsku-Białej i od tego wszystko się zaczęło.
- Od 12 lat pracuję w zawodzie i ciągle się rozwijam. Jestem instruktorem nauki zawodu, mam mistrza, otworzyłem własną restaurację na Dolnym Śląsku. Moja przygoda z gotowaniem ciągle trwa – opowiada Wojciech Haramus.
Jego zdaniem dobry kucharz powinien przede wszystkim gotować z pasją, a nie dlatego, że aktualnie jest to modne. Poza tym musi panować nad stresem, a także potrafić pracować pod presją czasu.
- Najbardziej lubię kuchnię polską, ale nie mam wybranych dań. Sprawia mi przyjemność gotowanie dla kogoś, a jeśli to co przygotowałem smakuje, to jestem spełniony – mówi.
Restauracja Swojak, którą prowadzi w Kamiennej Górze charakteryzuje się głównie kuchnią polską. Na specjalne zamówienie może przygotować najbardziej wymyślne dania. Podkreśla, że pracuje na świeżych produktach i nie mrozi jedzenia. - Zapraszam do odwiedzenia lokalu i spróbowania naszych dań – dodaje.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku