MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy powiatowych kategorii plebiscytu - I i II etap
Kategoria: KELNER ROKU
Tomasz Płatek, Siesta Trattoria, Wrocław
Cierpliwość, sumienność, odporność na stres i komunikatywność – takie zdaniem Tomasza Płatka cechy powinien posiadać każdy kelner.
- W tej pracy liczy się indywidualne podejście do każdego Gościa – twierdzi. Pochodzi z Olszyny. Tam uczęszczał do Technikum Hotelarskiego, w międzyczasie odbywał praktyki. Jak przyznaje, najwięcej doświadczenia zdobył na wrocławskim rynku, gdzie pracował, jako kierownik sali przez dłuższy okres czasu.
- Uważam, że trzeba lubić to, co się robi. W mojej pracy uwielbiam kontakt z Gościem – zaznacza. Obecnie pracuje w renomowanej Restauracji Siesta Trattoria. To cieszący się dużym powodzeniem lokal ze znakomitą, włoską kuchnią.
- Polecam każdemu przyjść i spróbować przede wszystkim dań spoza karty. Zapewniam, że są naprawdę wyśmienite i każdy znajdzie coś dla siebie. Podkreśla, że w pracy liczy się dla niego przede wszystkim przyjazna atmosfera oraz zgrany, nawzajem sobie pomagający zespół. - Cieszę się, że pracuję w tym zawodzie, ponieważ daje mi to dużo satysfakcji – dodaje Tomasz Płatek.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku