Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje w Szklarskiej Porębie. Czy rewolucja udała się w Bistro Sztufada?

HAK
fot. Bistro Sztufada
"To są jakieś pomyje", "Kucharz nie umie gotować" - tak komentowała serwowane jej dania słynna restauratorka Magda Gessler. Kiedyś to była restauracja Kanion w Szklarskiej Porębie, dziś po Kuchennych rewolucjach to Bistro Sztufada. Finałową kolacją goście byli zachwyceni.

Podczas Kuchennych Rewolucji znana restauratorka musiała okiełznać krewkiego kucharza i sprawić, żeby właściciele postawili na talent oraz zaufali przepisom Magdy Gessler. Było gorąco. Nie obeszło się bez silnych emocji, kilku wtop i szczypty wulgaryzmów. Wszystko po to, by finałowa kolacja wyszła przepysznie. Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko.

Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny. Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).

CZYTAJ WIĘCEJ NA JELENIAGÓRA.NASZEMIASTO.PL

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska