Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Maturzyści Zespołu Szkół Technicznych w Radomiu już ze świadectwami [ZDJĘCIA]

Maturzyści Zespołu Szkół Technicznych w Radomiu już ze świadectwami [ZDJĘCIA]

Śląski Związek Szachowy świętuje 100-lecie. Festiwal w Katowicach ZDJĘCIA Z TURNIEJU

Śląski Związek Szachowy świętuje 100-lecie. Festiwal w Katowicach ZDJĘCIA Z TURNIEJU

Polecamy

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

Jakie nowe auta najczęściej kupują Polacy? Sprzedaż wzrasta ale coraz wolniej

Jakie nowe auta najczęściej kupują Polacy? Sprzedaż wzrasta ale coraz wolniej

Sparta – GKM: Do Wrocławia przyjeżdża podrażniony rywal. Trzeba uważać na Fricke'a

Sparta – GKM: Do Wrocławia przyjeżdża podrażniony rywal. Trzeba uważać na Fricke'a