3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
2. Nieprawidłowe rozpalanie grilla...
fot. archiwum Polska Press

2. Nieprawidłowe rozpalanie grilla

Dobrze, przejdźmy teraz do przygotowania samego grilla. Pierwszym – i niestety podstawowym - błędem jest niewłaściwe rozpalanie grilla. Najczęściej nie mamy czasu, żeby to porządnie zrobić, zależy nam, że ogień buchał z grilla natychmiast, by można było zacząć przygotowywanie kiełbas, karkówek, skrzydełek i warzyw. Sięgamy więc po różnego rodzaje wspomagaczy.
Denaturat, benzyna, podpałki nasączone różnymi chemicznymi związkami – temu mówimy stanowcze NIE! Dlaczego? No właśnie dlatego, że to chemia, którą przejdą grillowane potrawy. Sprawdźcie skład rozpałki, może to Wam przemówi do rozsądku.

Zobacz również

TOP 20 najbardziej nawiedzonych miejsc w Europie. Zielona Dama, mroki Wenecji i inne

TOP 20 najbardziej nawiedzonych miejsc w Europie. Zielona Dama, mroki Wenecji i inne

Ich zabraknie na Mundialu w Katarze. Kontuzje pokrzyżowały im plany

Ich zabraknie na Mundialu w Katarze. Kontuzje pokrzyżowały im plany

Polecamy

MŚ siatkarek. Wtorkowe rywalki Polek tym razem zwycięskie

MŚ siatkarek. Wtorkowe rywalki Polek tym razem zwycięskie

Beta Call of Duty: Modern Warfare 2 - pierwsze wrażenia. Jak było?

Beta Call of Duty: Modern Warfare 2 - pierwsze wrażenia. Jak było?

Inflacja coraz mocniej drenuje nasze kieszenie. Ograniczamy wydatki

Inflacja coraz mocniej drenuje nasze kieszenie. Ograniczamy wydatki

Dodaj ogłoszenie