MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka z majonezem lub jajka faszerowane...
fot. KGW z Woli Zabierzowskiej

U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski i dania PRL na każdej domówce [PRZEPISY]

Jajka z majonezem lub jajka faszerowane

Składniki
10 jaj ugotowanych na twardo
3 łyżeczki wasabi
łyżka buraczków
3 łyżki utartego chrzanu
koperek, szczypiorek do dekoracji

Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

Ogrom fanów Lukasa Podolskiego na Festynie Rodzinnym w Sośnicy! Zobacz zdjęcia

Ogrom fanów Lukasa Podolskiego na Festynie Rodzinnym w Sośnicy! Zobacz zdjęcia

Dzień Strażaka powiatu żnińskiego w Rogowie koło Żnina. Zdjęcia, wyróżnieni

Dzień Strażaka powiatu żnińskiego w Rogowie koło Żnina. Zdjęcia, wyróżnieni

Polecamy

Tai Woffinden: Ludzie mówią, że olewam treningi. To nieprawda

Tai Woffinden: Ludzie mówią, że olewam treningi. To nieprawda

Sabalenka: „W Roland Garros Cię dopadnę”. Świątek: „Zobaczymy” [WIDEO]

Sabalenka: „W Roland Garros Cię dopadnę”. Świątek: „Zobaczymy” [WIDEO]

Tragedia na drodze. Nie żyje dwóch motocyklistów, trzeci jest ranny

Tragedia na drodze. Nie żyje dwóch motocyklistów, trzeci jest ranny