triQube wyjątkowy punkt na mapie Dolnego Śląska. Będą propagować regionalne smaki i produkty

Materiał informacyjny DOLNOŚLĄSKI FUNDUSZ ROZWOJU
W prestiżowej lokalizacji, w nowo wybudowanym Inkubatorze Przedsiębiorczości triQube, można będzie poznać nie tylko tajniki świata biznesu, ale także najciekawsze smaki regionu. W triQube powstaną sklep i restauracja, które będą kulinarną wizytówką najlepszych tradycyjnych produktów z Dolnego Śląska.

triQube to najnowszy projekt realizowany przez Dolnośląską Agencję Współpracy Gospodarczej. Powstaje w prestiżowej lokalizacji w niewielkiej odległości od centrum miasta. Inkubator, którego otwarcie planowane jest już w październiku br. będzie miał swoją siedzibę w nowoczesnym budynku przy al. Kasztanowej. Obiekt ma przyciągać wysokim standardem wykończenia, a także unikalną ofertą wsparcia dla mikro, małych i średnich przedsiębiorstw.

Sklep oferujący to, co najlepsze w regionie

W ofercie inkubatora interesująco zapowiada się oferta gastronomiczno-handlowa. Powstanie tu sklep "Dolnośląski", miejsce, gdzie jakość, tradycja i innowacyjność połączą się w harmonijną całość. Sklep ma być wyjątkowy, przemyślany w każdym detalu. Zaproszą do niego ludzie, mający pięcioletnie doświadczenie w prowadzeniu sklepu lokalnego "Ślężański" w Sobótce. W tym czasie zdobyli wiele cennych regionalnych nagród i grono wiernych klientów. Teraz przenoszą się do Wrocławia, aby podzielić się skarbami Dolnego Śląska z mieszkańcami miasta i turystami. To właśnie dzięki ich pasji, wiedzy i miłości do regionu, sklep zapewne stanie się prawdziwą perełką na mapie Wrocławia.

Sklep będzie miał w swojej ofercie szeroką gamę wyjątkowych produktów. Na półkach znajdziemy wyroby z dolnośląskich winnic i browarni, herbaty i kawy palone lokalnie, tradycyjne przetwory, najlepsze sery, miody, ręcznie wytwarzane kosmetyki, autentyczne wyroby rzemieślnicze, ceramikę zdobioną ręcznie przez uznanych lokalnych twórców, ale i tych jeszcze mniej popularnych, niepowtarzalne dzieła sztuki i wiele innych, regionalnych produktów.

Przestrzeń sklepu ma być niestandardowa i odbiegać od tego, co już znamy. Ekspozycja będzie zachęcać do odkrywania regionalnych produktów, wysublimowanego i wyselekcjonowanego asortymentu. Każdy element wnętrza sklepu został starannie przemyślany tak, aby zapewnić klientom unikatową atmosferę i zachęcić do rozmowy, do poznania historii oferowanych produktów. Projekt wnętrza przygotowała wrocławska pracownia projektowa CUDO.

Atutem dolnośląskiego sklepu będzie także wysoka jakość obsługi klienta. Tutaj każdy klient poczuje się wyjątkowo. Zespół pracowników został starannie wybrany i przeszkolony, aby zapewnić każdemu odwiedzającemu indywidualne podejście i pomoc w znalezieniu najlepiej dopasowanych do jego wymogów produktów. Zainteresowani klienci będą mogli poznać historię powstawania lokalnych wyrobów oraz ich twórców. Misją sklepu ma być zachęcanie do współpracy z lokalnymi artystami, rzemieślnikami i producentami oraz wspieranie lokalnych inicjatywy i promowanie dziedzictwa Dolnego Śląska na szeroką skalę. Aby docenić oraz rozpropagować pracę regionalnych producentów i ich umiejętności, często przekazywane z pokolenia na pokolenie, zaplanowano cykl warsztatów i degustacji.

Restauracja propagująca dolnośląskie smaki

W budynku Inkubatora triQube działać ma także lokal gastronomiczny, łączący cechy kawiarni i restauracji. W lokalu będzie możliwość zamówienia posiłków o różnych porach dnia – śniadań, lunchy, obiadów, ale też kolacji. Oferowane będą także posiłki na wynos, szczególnie w porze śniadań i lunchy, tak by odpowiadać na zapotrzebowanie osób pracujących w triQube. W lokalu podawane będą alkohole, m.in. pochodzące z Dolnego Śląska.

Serwowane tu dania przygotowane zostaną z użyciem regionalnych produktów. Ma to być miejsce, gdzie goście nie tylko jedzą, ale także poznają bogactwo i różnorodność regionu. Właściciele będą współpracowali z lokalnymi dostawcami, aby zapewnić jak najwyższą jakość składników. Menu będzie sezonowe, by jeszcze bardziej wykorzystać potencjał. Regionalny charakter lokalu podkreśli ponadto korzystanie z zastawy tworzonej na Dolnym Śląsku. Wystrój lokalu nawiązywać ma bezpośrednio do architektury budynku triQube i zielonej okolicy prestiżowej dzielnicy Krzyki.

W lokalu działającym w triQube można będzie organizować różnego typu spotkania i wydarzenia o charakterze biznesowym. To bardzo wygodne rozwiązanie, bowiem w bezpośredniej lokalizacji Inkubatora oferta gastronomiczna jest skromna.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska