Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak zrobić purée z dyni?...
fot. Anna Daniluk

Tarta dyniowa na obiad. Szybki przepis na sycącą tartę dyniową. Zobacz przekąskę na jesienne dni

Purée z dyni

Jak zrobić purée z dyni?
Dynię np.: hokkaido należy umyć i pokroić w ćwiartki. Warzywo należy położyć na blasze z papierem do pieczenia i delikatnie polać olejem. Pokrojoną dynię należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°Celsjusza i piec przez około 20 minut. Dynia powinna się zarumienić i wyraźnie zmięknąć. Dynię należy wyjąć i zostawić do wystudzenia. Następnie należy je zmiksować blenderem ręcznym lub kielichowym na gładki przecier. Warto wiedzieć, że dynię hokkaido można jeść razem ze skórką. Jeśli przecier z dyni będzie zbyt gęsty, można dolać około 1/3 szklanki wody. Takie purée z dyni przyda się do zrobienia ciast, zup lub sosów.

Zobacz również

Pięć samochodów zderzyło się na autostradzie A4. Korek ma już ponad dwa kilometry

Pięć samochodów zderzyło się na autostradzie A4. Korek ma już ponad dwa kilometry

Pięć samochodów zderzyło się na autostradzie A4. Korek ma już ponad dwa kilometry

Pięć samochodów zderzyło się na autostradzie A4. Korek ma już ponad dwa kilometry

Polecamy

KS Dekorglass Działdowo coraz bliżej triumfu w Pucharze Europy!

KS Dekorglass Działdowo coraz bliżej triumfu w Pucharze Europy!

Chińczycy mają już chip wygrywający wojny

Chińczycy mają już chip wygrywający wojny

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!