23 września od godz. 10:00 do godz. 17:00
Adres:
ulica Pawłowicka 87/89, 51-230 Wrocław
Wstęp wolny
PROGRAM:
10.00
• Rozpoczęcie kiermaszu
11.30
• Pokaz kulinarny – Zbigniew Koźlik, szef kuchni hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu
• Warsztaty Slow Food Dolny Śląsk „Przygotuj z nami jadłospis na Dzień Niepodległości”
• Laboratorium smaku sera – Stowarzyszenie serowarów farmerskich i zagrodowych (pałac, sala 101)
• Laboratorium smaku wina – Stowarzyszenie Winnice Dolnośląskie (pałac, sala 112)
12.30
• Wystąpienie rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, prof. Tadeusza Trziszki
• Wręczenie certyfikatów „Zielona Dolina Żywności i Zdrowia” – Robert Makłowicz, prof. Tadeusz Trziszka – rektor UPWr
• Ogłoszenie wyników konkursów na najlepszy ser i wino – Robert Makłowicz, prof. Tadeusz Trziszka – rektor UPWr
13.00
• Warsztaty Slow Food Dolny Śląsk „Wyciskaj z nami dolnośląskie pierniki figuralne”
• Laboratorium smaku sera – Stowarzyszenie serowarów farmerskich i zagrodowych (pałac, sala 101)
• Laboratorium smaku wina – Stowarzyszenie Winnice Dolnośląskie(pałac, sala 112)
14.00
• Kulinarna gawęda „Kosmos polskich smaków” – Robert Makłowicz (pałac, sala balowa)
15.30
• Pokaz kulinarny – Zbigniew Koźlik, szef kuchni hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu
• Warsztaty Slow Food Dolny Śląsk „Fermentuj z nami warzywa i owoce”
• Laboratorium smaku sera – Stowarzyszenie serowarów farmerskich i zagrodowych (pałac, sala 101)
• Laboratorium smaku wina – Stowarzyszenie Winnice Dolnośląskie (pałac, sala 112)
Organizatorzy: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zagrodowych, Stowarzyszenie Winnice Dolnośląskie, Slow Food Dolny Śląsk.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?