Osoby, które odwiedzą dzisiaj Pasaż Grunwaldzki oprócz zakupów będą mogły spróbować dań przygotowanych przez szefa kuchni Roberta Sowę i Kingę Paruzel, finalistkę poprzedniej edycji programu MasterChef.
Robert Sowa na oczach klientów Pasażu Grunwaldzkiego przygotowuje potrawy, których może spróbować każdy.
Alinie Hawro bardzo smakował krem z dyni. - Taki nietypowy smak. Czuć tu kolendrę. Naprawdę wyśmienita zupa. Sama w domu takiej bym nie zrobiła - mówi pani Alina.
Pan Józef z zaciekawieniem obserwował poczynania kucharza na scenie. - Organizacja takich akcji, to naprawdę świetny pomysł, człowiek zawsze może się czegoś nauczyć - dodaje pan Józef.
Robert Sowa ni tylko gotował, ale także opowiadał o przygotowywanych przez siebie daniach.
Namawiał do tego, żeby w domach wykorzystywać w kuchni podroby. - Naprawdę są w dzisiejszych czasach niedocenianie - mówił szef kuchni.
Każdy mógł się przyjrzeć jak powstają dania i jakich przypraw najlepiej użyć do ich przyrządzenia. Odważni sami mogli spróbować swoich sił pod okiem kucharzy.
Na zakończenie imprezy, przed godz. 18 zaplanowano apetyczną kolację, podczas której zaserwują hiszpańską paellę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?