3 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![2. Grill to prosta droga do otyłości...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8f/9a/594946ea7a303_o_large.jpg)
fot. Lukasz Gdak
Obalamy 10 mitów na temat grillowania [zdjęcia]
2. Grill to prosta droga do otyłości
To nie sposób przyrządzania produktów, ale same produkty powodują tycie. A dokładniej tycie wywołuje sytuacja, gdy zjadamy w ciągu dnia więcej kalorii niż zużywamy. Czy grillujemy, czy gotujemy na gazie - trzeba po prostu zwrócić uwagę na to, co się je.
Karkówka to średnio 300 kcal w 100 gram, ale pierś z kurczaka to jedynie 100, a grillowane warzywa - zaledwie kilkanaście. Jedzenie przyrządzane na grillu pod względem kaloryczności ma tą przewagę nad tym z patelni, że tłuszcz się z niego wytapia. Ale jeżeli boicie się rakotwórczych substancji, przeczytajcie raz jeszcze pkt 1.
Wideo: Jak zostać mistrzem grillowania?
źródło: Agencja TVN/x-news