MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
2. Grill to prosta droga do otyłości...
fot. Lukasz Gdak

Obalamy 10 mitów na temat grillowania [zdjęcia]

2. Grill to prosta droga do otyłości
To nie sposób przyrządzania produktów, ale same produkty powodują tycie. A dokładniej tycie wywołuje sytuacja, gdy zjadamy w ciągu dnia więcej kalorii niż zużywamy. Czy grillujemy, czy gotujemy na gazie - trzeba po prostu zwrócić uwagę na to, co się je.
Karkówka to średnio 300 kcal w 100 gram, ale pierś z kurczaka to jedynie 100, a grillowane warzywa - zaledwie kilkanaście. Jedzenie przyrządzane na grillu pod względem kaloryczności ma tą przewagę nad tym z patelni, że tłuszcz się z niego wytapia. Ale jeżeli boicie się rakotwórczych substancji, przeczytajcie raz jeszcze pkt 1.


Wideo: Jak zostać mistrzem grillowania?

źródło: Agencja TVN/x-news

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Brzozowie, (9.06-15.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Brzozowie, (9.06-15.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Sędziszowie Małopolskim, (9.06-15.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Sędziszowie Małopolskim, (9.06-15.06.2024)

Polecamy

Pyszne i chrupiące naleśniki. Śniadanie w stylu Lewandowskiego

Pyszne i chrupiące naleśniki. Śniadanie w stylu Lewandowskiego

Moje grzanki to hit każdej imprezy. Robię je w 10 minut, zachwycają wszystkich

Moje grzanki to hit każdej imprezy. Robię je w 10 minut, zachwycają wszystkich

Cztery restauracje odznaczone gwiazdkami Michelin! To rzut beretem z Polski

Cztery restauracje odznaczone gwiazdkami Michelin! To rzut beretem z Polski