Zastąpił dotychczasowego prezesa Janisława Muszyńskiego, który pozostaje kierownikiem projektu Biocervin.
Grzegorz Smak jest absolwentem Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, specjalności Bankowość i Ubezpieczenia. Ukończył studia podyplomowe organizowane przez Uniwersytet Ekonomiczny i Narodowy Bank Polski w zakresie mechanizmów funkcjonowania Unii Gospodarczej i Walutowej, studium prowadzone przez Stowarzyszenie Księgowych w Polsce dotyczące rachunkowości finansowej i zarządczej, systemu podatkowego, sprawozdawczości finansowej i kontrolingu oraz wiele szkoleń o charakterze menedżerskim.
Ma wieloletnie doświadczenie na stanowiskach menedżerskich, w tym związanych z organizacją i zarządzaniem podmiotami typu start-up. Karierę rozpoczynał w 1998 r. w branży konsultingowej (doradztwa biznesowego), odpowiadając za projekty dotyczące strategicznego planowania finansowego, wyceny przedsiębiorstw oraz analizy i oceny przedsięwzięć inwestycyjnych. Później kierował podmiotami z branży usługowej i handlowej.
Od 2010 r. związany ze spółką Stem Cells Spin S.A. – najpierw jako dyrektor zarządzający, a następnie członek zarządu i dyrektor generalny spółki. Notowana na NewConnect spółka Stem Cells Spin S.A., od 2009 r. komercjalizuje odkrycie porożogennych komórek macierzystych MIC-1 (odkrytych i opatentowanych przez wrocławskich naukowców).
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?