MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy powiatowych kategorii plebiscytu - I i II etap
Kategoria: KUCHARZ ROKU
MACIEJ JETON, Głogów
Od zawsze interesował się kuchnią i gotowaniem, mimo że nikt w jego rodzinie nigdy nie pracował w tym zawodzie.
- Mam bardzo liczną rodzinę i zawsze wiązało się to z ogromem przygotowań przed świętami i innymi rodzinnymi okazjami. - opowiada Maciek. - Ten obowiązek spadał na moją mamę, od której bardzo dużo się nauczyłem. Jako najmłodszy z rodzeństwa z przyjemnością pomagałem w kuchni i chyba to wpłynęło na to, czym się dzisiaj zajmuję - mówi.
Zapewnia, że lubi przygotowywać wszystkie dania z karty Fortepiano Ristorante, gdzie teraz pracuje, jednak najwiecej radości w pracy daje mu przygotowywanie specjalnych zamówień z kolegą Bartoszem Perczyńskim. To jego prawdziwy partner w pracy.
Śmieje się, że pracę zabiera do domu, bo w domu... też gotuje.
- Ale wszyscy są zadowoleni z tego rozwiązania, włącznie ze mną - podkreśla.
Na wakacje jedzie nad Bałtyk albo w góry z rodziną i znajomymi. Interesuje się motoryzacją i sportem. Ostatnio zajął się również nagrywaniem filmów.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku