Magda Gessler kolejny raz odwiedziła stolicę Dolnego Śląska, żeby przeprowadzić we Wrocławiu "Kuchenne Rewolucje". Tym razem pojawiła się w restauracja „Nie ma jak u mamy” przy ul. Zwycięskiej. Na początek Magda Gessler zamówiła barszcz ukraiński.
- Bardzo dobry. Idealnie doprawiony. Brak wędzonki, brak różnych mięs, ale warzywa są fantastycznie ugotowane. Tutaj jest pysznie – oceniła restauratorka.
I na tym skończyły się pozytywne oceny. Gołąbki, barszcz czerwony, placek ziemniaczany, karkówka w sosie i surówki - z marchewki i kiszonej kapusty - nie zrobiły na Magdzie Gessler wrażenia.
- To jest jakiś odlot. Marchewka jest po prostu jak deser, a kapusta kiszona jest źle ukiszona i do tego tak pocukrzona. Placki są żółte, bardzo słone i doprawione ulepszaczami. Ja poproszę karczek i na tym będzie koniec – podsumowała kolację w „Nie ma jak u mamy”.
Wrocławska restauracja w "Kuchennych Rewolucjach". Miło nie było
Po wizycie w kuchni nie było lepiej. Magda Gessler nie przebierała w słowach na temat stanu czystości lodówek, okapów i kuchennego sprzętu.
- Proszę kupić pojemniki do przechowywania żywności. I mikrofalówki wszystkie go! To jest śmiertelne dla ludzi. Odgrzewamy inaczej – grzmiała gwiazda TVN. - Jest brudno, za dużo plastiku. Produkty są zaniedbane, robicie rzeczy na zapas. To nadaje się do zamknięcia - dodała.
Zmiany we wrocławskiej restauracji po wizycie Magdy Gessler
Magda Gessler postanowiła zmienić nazwę miejsca na „Bistro Sama Rozkosz”. Zmianie uległ też minimalistyczny wystrój restauracji.
- To jest restauracja, która zamieni się w restaurację pełną kolorów: różu, koloru karmelu, koloru kawy. To będzie radosne, cudowne, pozytywne wnętrze. Będzie tu można zapomnieć o zmartwieniach i problemach, a raczej doznawać rozkoszy – stwierdziła restauratorka.
ZOBACZ TAKŻE:
Magda Gessler zaproponowała też nowe dania do menu:
- Esencjonalny rosół na kaczce, wiejskiej kurze, ogonach wołowych, podany z delikatnym kremowym musem z porów i grzanką z serem gruyere – 29 złotych,
- Rozkoszne pierożki z cieniutkiego ciasta, nadziewane prawdziwymi grzybami i ziemniakiem gotowanym w mundurku – 34 złotych,
- Mus z kaczych wątróbek nasączony koniakiem podany z grzanką chałki z konfiturą pomarańczową – 32 złote,
- Biały strogonow z polędwicy wołowej z grzybami podlany wódką i koniakiem z purée maślano-musztardowym – 59 złotych,
- Drobno krojona kiełbasa Pani Natalki podana z purée chrzanowym – 39 złotych,
- Wyśmienity mus z czarnej porzeczki z prawdziwą bitą śmietaną na winnej galaretce – 26 złotych.
Magda Gessler wróciła do wrocławskiego "Bistro Sama rozkosz" po czterech tygodniach. Restauratorka doceniła kartę, ale jednak ją podarła. Dlaczego? I jaki był finał rewolucji. Czy restauracja dostała rekomendację? Tego dowiecie się w najbliższy czwartek (27 kwietnia), kiedy będzie mieć premierę odcinek z Wrocławia.
Bistro Sama Rozkosz znajduje się przy ul. Zwycięskiej 14D/1 we Wrocławiu.
- Opuszczony hotel na Dolnym Śląsku przyciąga miłośników Urbexu. Wygląda jak nawiedzony
- Przerażająca zbrodnia. Znaleziono ciała pięciu osób, w tym małego dziecka
- Karambol na autostradzie A4 pod Wrocławiem! Zderzyło się aż 6 pojazdów [ZDJĘCIA]
- Aż 16 dolnośląskich restauracji w setce najlepszych w Polsce. Wiedzieliście? [LISTA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?