MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

Wielki bankiet na rzecz zwierząt pod Szczecinem. Wśród darczyńców Magda Gessler

Wielki bankiet na rzecz zwierząt pod Szczecinem. Wśród darczyńców Magda Gessler

Sprzedaż silnie uzależniającego fentanylu monitorowana od poniedziałku

Sprzedaż silnie uzależniającego fentanylu monitorowana od poniedziałku

Polecamy

Wieczne Polowanie w Wiedźminie 3, czyli darmowa nowość już dostępna

Wieczne Polowanie w Wiedźminie 3, czyli darmowa nowość już dostępna

Wypadek pod Orlenem. Autobus uderzył w dwie osobówki. Lądował śmigłowiec LPR

NOWE FAKTY
Wypadek pod Orlenem. Autobus uderzył w dwie osobówki. Lądował śmigłowiec LPR

Świętuj Międzynarodowy Dzień Kąpieli w Bydgoszczy

Świętuj Międzynarodowy Dzień Kąpieli w Bydgoszczy