4/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Licytacja fantów z kultowej Piwnicy Świdnickiej we Wrocławiu. Zobacz, co można kupić

Licytacja fantów z kultowej Piwnicy Świdnickiej we Wrocławiu. Zobacz, co można kupić

Eric Cantona: „Żyjemy w cyrku. Gram klauna”. Potężny wywiad nie tylko o piłce nożnej

Eric Cantona: „Żyjemy w cyrku. Gram klauna”. Potężny wywiad nie tylko o piłce nożnej

Polecamy

Jak poznać, że ktoś kradnie twoje Wi-Fi i odciąć go od sieci?

Jak poznać, że ktoś kradnie twoje Wi-Fi i odciąć go od sieci?

Zapiekanka ziemniaczana na jesienny obiad. Zobacz przepis zapiekankę z ziemniaków

Zapiekanka ziemniaczana na jesienny obiad. Zobacz przepis zapiekankę z ziemniaków

Końcówka tygodnia zimna i deszczowa. Wiemy, jak długo będzie padało we Wrocławiu

Końcówka tygodnia zimna i deszczowa. Wiemy, jak długo będzie padało we Wrocławiu

Dodaj ogłoszenie