Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zwabiał do domu ludzi, zabijał i przerabiał na mięso

Juliusz Woźny
W kolejnym odcinki programu portalu GazetaWroclawska.pl - "Zagadki, tajemnice i sekrety" historyk Juliusz Woźny opowiada o Karlu Denke. Ten przedwojenny morderca, z pozoru był spokojnym mieszkańcem ówczesnego Münsterberg (Ziębice). Zwabiał do swego domu przyjezdnych, aby później ich zabić i przerobić na peklowane mięso. Zamordował w ten sposób około 40 osób. Policja w toku śledztwa ustaliła, że mięso swoich ofiar Denke zjadał, ale też sprzedawał we Wrocławiu.

Zobacz także inne poprzednie programu "Zagadki, tajemnice i sekrety" :

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska