Na Nowym Targu ustawili się kucharze różnych narodowości, dzięki którym możemy przekonać się, że pierogi to nie tylko domena Polaków.
Poza kolorowymi pierogami wystawcy proponują również inne smakołyki, w tym te na słodko, jak na przykład różne rodzaje Baklavy. Poza tym możemy też skosztować rzemieślniczego piwa, czy schłodzić się tradycyjnym, hinduskim mango lassi.
"Spodziewamy się wielu gości. Pogoda bardzo dopisuje!" - mówi nam pani Aldona z Yerba Mama.
Na festiwalu coś dla siebie znajdą także weganie, czy miłośnicy diety bezglutenowej.
Festiwal potrwa do niedzieli (12 września).
Zobaczcie, co się dzieje na pl. Nowy Targ:
Giganci zatruwają świat
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?