MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Szynka parzona

Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na niedzielny obiad, ale także propozycja wędliny do codziennych kanapek. W pierwszym etapie szynka musi poleżeć w zimnej solance z cukrem i przyprawami ok. 4 dni. Część solanki można wykorzystać do nakłucia mięsa strzykawką. Następnie należy opłukać mięso, wrzucić do wrzątku i gotować przez kwadrans.

Zobacz również

Natalia Kryger z Nowej Wsi L. przeszła operację w Niemczech. Trwa walka z nowotworem

Natalia Kryger z Nowej Wsi L. przeszła operację w Niemczech. Trwa walka z nowotworem

Noc Muzeów 2024. Muzeum Historii Kielc zaprosiło na nową wystawę [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów 2024. Muzeum Historii Kielc zaprosiło na nową wystawę [ZDJĘCIA]

Polecamy

Wielki koncert Sanah we Wrocławiu już w sierpniu. Ruszyła sprzedaż biletów

Wielki koncert Sanah we Wrocławiu już w sierpniu. Ruszyła sprzedaż biletów

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało