MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej...
fot. Pavel Losevsky/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Kupowanie jogurtów na zapas

Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej wartości odżywczych zachowują. To zasada dotyczy zwłaszcza fermentowanych przetworów mlecznych, czyli jogurtów, maślanki, kefiru i mleka acidofilnego, które są źródłem probiotycznych bakterii. Ich zawartość w produktach mlecznych jest najwyższa w pierwszych dniach po produkcji i stopniowo maje, dlatego ze zjedzeniem jogurtu nie warto czekać do ostatniego dnia jego przydatności do spożycia.

Zobacz również

Uniwersytet Trzeciego Wieku z Nowego Tomyśla zakończył tegoroczny rok!

NOWE
TYLKO U NAS
Uniwersytet Trzeciego Wieku z Nowego Tomyśla zakończył tegoroczny rok!

Białoruski pomór. Po Sabalence druga tenisistka z Mińska nie zagra w Wimbledonie

Białoruski pomór. Po Sabalence druga tenisistka z Mińska nie zagra w Wimbledonie

Polecamy

Gdzie jest tron? Czyli gdzie możesz zrobić siku i kupę na mieście. Ruszyła akcja

Gdzie jest tron? Czyli gdzie możesz zrobić siku i kupę na mieście. Ruszyła akcja

Program Aktywny Rodzic – dla kogo? Zasady przyznawania dodatkowego świadczenia

NOWE
Program Aktywny Rodzic – dla kogo? Zasady przyznawania dodatkowego świadczenia

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?