3 z 9
Poprzednie
Następne
Pyszne tosty na szybkie śniadanie. Pomysłowe przepisy z kilkoma składnikami. Nie tylko z szynką i serem
Croque monsieur – przepis na kanapkę po francusku
Przepis na 1 porcję.
Czas przygotowania: 10 minut.
Składniki:
2 kromki chleba (najlepiej na zakwasie),
1 łyżka beszamelu,
70 g sera gruyère,
2 plastry szynki,
1 łyżka masła.
Przygotowanie:
Na początku kromkę chleba posmaruj beszamelem.
Na drugiej kromce chleba połóż plastry szynki i rozłóż starty ser na grubych oczkach.
Zakryj kromkę z szynką i serem drugą kromką. Strona posmarowana beszamelem powinna być wewnątrz nadzienia.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i połóż kanapkę. Croque monsieur smaż z obu stron, aż uzyskasz złoty kolor.
Kanapka croque monsieur jest gotowa do podania.