Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu po Kuchennych Rewolucjach [menu, ceny, opinie]

mw-g
Restauracja Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu przeszła Kuchenne Rewolucje. I choć z pozoru Magda Gessler nie wprowadziła tam drastycznych zmian, jakich dokonywała w niektórych lokalach, to jednak nowości w Pod Złotym Aniołem będzie sporo a odcinek Kuchennych Rewolucji na pewno nie będzie wiał nudą. Jakie są opinie klientów o restauracji Pod Złotym Aniołem po Kuchennych Rewolucjach?
Restauracja Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu przeszła Kuchenne Rewolucje. I choć z pozoru Magda Gessler nie wprowadziła tam drastycznych zmian, jakich dokonywała w niektórych lokalach, to jednak nowości w Pod Złotym Aniołem będzie sporo a odcinek Kuchennych Rewolucji na pewno nie będzie wiał nudą. Jakie są opinie klientów o restauracji Pod Złotym Aniołem po Kuchennych Rewolucjach? kadr z programu Kuchenne Rewolucje
Restauracja Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu przeszła Kuchenne Rewolucje. I choć z pozoru Magda Gessler nie wprowadziła tam drastycznych zmian, jakich dokonywała w niektórych lokalach, to jednak nowości w Pod Złotym Aniołem będzie sporo a odcinek Kuchennych Rewolucji na pewno nie będzie wiał nudą. Jakie są opinie klientów o restauracji Pod Złotym Aniołem po Kuchennych Rewolucjach?

Pod Złotym Aniołem. Kuchenne Rewolucje w Bolesławcu

Restauracja Pod Złotym Aniołem mieści się w przy Rynku w Bolesławcu. Zabytkowa kamienica "Pod Złotym Aniołem" kryje najstarszą w mieście restaurację o tej samej nazwie. Jej historia sięga XIV wieku!

Restauracja Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu przeszła Kuchenne Rewolucje. I choć z pozoru Magda Gessler nie wprowadziła tam drastycznych zmian, jakich
Restauracja Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu przeszła Kuchenne Rewolucje. I choć z pozoru Magda Gessler nie wprowadziła tam drastycznych zmian, jakich dokonywała w niektórych lokalach, to jednak nowości w Pod Złotym Aniołem będzie sporo a odcinek Kuchennych Rewolucji na pewno nie będzie wiał nudą. Jakie są opinie klientów o restauracji Pod Złotym Aniołem po Kuchennych Rewolucjach? Google Street View

Od 20 lat najnowszą historię restauracji tworzy pani Basia, której pomaga brat - kucharz-amator. Niestety złote czasy restauracji "Pod Złotym aniołem" dawno minęły, bo od 2 lat lokal przynosi straty. Właścicielka po 20 latach pracy czuje się zmęczona, brak jej pomysłu na zmianę i zapału do pracy. Dlatego na pomoc wezwała Magdę Gessler.

>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<

Niestety stan restauracji jest tak samo dramatyczny, jak stan wiedzy pani Basi na temat kuchni - po 20 latach prowadzenia restauracji z włoską pizzą w menu, nie wie co to jest parmezan i carpaccio... Czy 4 dni na pewno wystarczą Magdzie Gessler na uratowanie restauracji Pod Złotym Aniołem?

Pod Złotym Aniołem po Kuchennych Rewolucjach

Restauracja z ponad 200-letnią tradycją od lat zamiast tradycyjnych dań serwowała... dania kuchni włoskiej, głównie pizze. Po Kuchennych Rewolucjach jednym z flagowych dań restauracji Pod Złotym Aniołem po Kuchennych Rewolucjach ma być "śląskie niebo", którego receptura znana jest na Dolnym Śląsku od 400 lat.

- To będzie restauracja Dolnego Śląska - takimi słowami Magda Gessler zakończyła Kuchenne Rewolucje w restauracji Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu.

Kuchenne Rewolucje w Pod Złotym Aniołem - MENU

Wspomniane wyżej "śląskie niebo" to - jak tłumaczyła Magda Gessler - suszone owoce (morele i gruszki) oraz wędzonka, zatopione w zredukowanej śmietance zmieszanej z masłem klarowanym i cukrem. W Bolesławcu podała je z pampuchami i zapiekanką z ziemniaków, grzybów i selera. To danie kosztuje teraz 34 złote.

Za 24 zł można zamówić gulasz z trzech rodzajów mięs podawanych w kociołku. Za 17 zł zjemy zapiekankę z grzybami z Borów Dolnośląskich.

Niektóre dania podawane są w znanej na całym świecie ceramice z Bolesławca. Restauracja Pod Złotym Aniołem ma też sezonowe menu.

Kuchenne Rewolucje w Pod Złotym Aniołem - OPINIE

- Niegdyś peerelowska spelunka, dziś miejsce inspirujące smakami Dolnego Śląska i czerpiące z dziedzictwa artystycznego Bolesławca. Rewolucja się udała - komentuje Miłosz.

- Najlepsze pierogi jakie jadłam do tego bardzo ale to bardzo dobra okrasa!!! POLECAM! - dodaje Alicja.

- Nie polecamy niestety - brudna filiżanka z kawą, twardy schab i kelnerka zapominająca menu... - pisze Ewa.

W jakich restauracjach Magda Gessler przeprowadzi Kuchenne rewolucje w nowym sezonie programu? Zobaczcie:

Jeśli już nie możecie doczekać się nowego sezonu Kuchennych rewolucji i jesteście ciekawi, jakie restauracje tym razem odwiedziła Magda Gessler, uchylamy rąbka tajemnicy. Zobaczcie, w jakich lokalach kręcono odcinki, które zobaczymy w Kuchennych rewolucjach 2018. Nie zabraknie również restauracji z naszego regionu. Pierwszy odcinek nowego sezonu już w czwartek, 22 lutego 2018, o godz. 21.30 na antenie TVN.Wideo: Kuchenne rewolucje | Nowy sezon | Zwiastunźródło: TVN/x-news

Te restauracje zobaczymy w najnowszym sezonie Kuchennych rew...

Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii

Źródło:
TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo

Materiał oryginalny: Pod Złotym Aniołem w Bolesławcu po Kuchennych Rewolucjach [menu, ceny, opinie] - Gazeta Pomorska

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska