Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Piekarnię Roku

Piekarnia i cukiernia była moim marzeniem od dzieciństwa, kiedy z babcią piekłyśmy domowe jagodzianki. Marzenie poniekąd spełniło się, kiedy ponad 8 lat temu otworzyłam restaurację Warsztat – Food&Garden, w miejscu starego warsztatu samochodowego mojego taty. Po 7 latach prowadzenia biznesu, dojrzałam do decyzji o otwarciu piekarni, a pandemia jeszcze bardziej nakierowała mnie z pomocą przyjaciela Darka, do wypieku chleba i rozwinięcia cukierni. Początkowo wypieki sprzedawaliśmy na barze w restauracji, jednak rosnąc w siłę i doświadczenie, zaczęliśmy zyskiwać coraz to więcej wielbicieli. I tak, w październiku 2021 roku, zaraz obok wejścia do restauracji, otworzyliśmy piekarnię rzemieślniczą, w której codziennie wypiekamy dla Was chleb na zakwasie.




Tradycja naszych receptur sięga wielu lat. Z mojej strony są to przepisy na konfitury i przetwory mojej mamy, które również możecie u nas dostać. Ze strony piekarza Krzyśka jest to receptura wypieku chleba na zakwasie jego pradziadka, który 50 lat temu otworzył własną piekarnię, gdzie mały Krzysiek spędzał dzieciństwo. Nasze produkty bazują przede wszystkim na miłości i szczerości, ponieważ używamy naturalnych i lokalnych składników. W sezonie, na ile jest to możliwe, korzystamy z naszego ogrodu, w którym zbieramy sałatę do kanapek, czereśnie i winogrona do konfitur, truskawki do drożdżówek czy pomidory do focacci.





Nadal staramy się rozwijać, co jest wyłącznie możliwe dzięki zadowolonym i najedzonym klientom :) Serdecznie zachęcam do odwiedzenia nas i spróbowania naszych wypieków.





Zapraszam,



Marta Stalmach


____________


UWAGA! Ważna informacja dla uczestników: warto zadbać o swoją prezentację

w plebiscycie - można dodać zdjęcia i opis lub zaktualizować dane


KLIKNIJ i EDYTUJ prezentację

____________


Czytaj więcej o plebiscycie na: www.gazetawroclawska.pl/mistrzowie-smaku