MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy wojewódzkich kategorii plebiscytu
Topollino, Szklarska Poręba – kategoria Pizza Roku
Właścicielem jest Dawid Rudziński. Lokal funkcjonuje od 2011 r. Dziś zdobył renomę, jest popularny i cieszy się dużym powodzeniem. Właściciel od dłuższego czasu nosił się z pomysłem otwarcia takiego wyjątkowego miejsca. W końcu przyszedł na to odpowiedni moment.
W Topollino można zjeść specjały kuchni włoskiej. Na miejscu kucharze przyrządzają makarony własnej produkcji, które chwalone są przez odwiedzających. Lokal szybko zapełnił pustkę na rynku, ponieważ Goście sami przyznają, że brakowało takiej restauracji w Szklarskiej Porębie, gdzie można zjeść wyśmienite włoskie potrawy.
Oczywiście, jakby inaczej, w restauracji króluje pizza Topollini, która zawiera szynkę parmeńską, rukolę, tarty parmezan, a także sos pomidorowy.
- Nasza restauracja ma swój wyjątkowy klimat, który czują Klienci. Stawiamy na najlepszej jakości produkty. Używamy tylko i wyłącznie świeżych wędlin, serów czy warzyw. Zapraszamy do nas. Trudno opowiadać o swoich potrawach. Trzeba się samemu przekonać, że są bardzo dobre. Mamy stałych Klientów, którzy z chęcią do nas wracają, z czego się bardzo cieszymy – dodaje Dawid Rudziński.
Zapewniamy, że dania szefa kuchni restauracji, z pewnością sprostają nawet najbardziej wymagającym podniebieniom.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku