MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG...
fot. pittawut/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Cukrzycy

Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG dla surowego warzywa wynosi 40, ale dla gotowanego już 80! Oznacza to, że spożycie bobu może powodować umiarkowany wzrost poziomu glukozy we krwi. Osoby z cukrzycą mogą go jeść, ale powinny spożywać go na surowo lub jedynie lekko obgotowany, najlepiej razem ze skórką.

Zobacz również

Dobre rzeczy w Fundacji Światło. 22 wolontariuszy odświeżyło pokoje dla Śpiochów

Dobre rzeczy w Fundacji Światło. 22 wolontariuszy odświeżyło pokoje dla Śpiochów

Międzypokoleniowa majówka przy kapliczce w Osinach

Międzypokoleniowa majówka przy kapliczce w Osinach

Polecamy

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Uwaga! Jest żółty alert dla Wrocławia. Będzie mocno wiało

Uwaga! Jest żółty alert dla Wrocławia. Będzie mocno wiało

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować