Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować skwaśniały rosół?

Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody oczyszczonej, która zniweluje kwaśny smak. Innym często zalecanym sposobem jest dolanie około pół szklanki wody i dodanie zahartowanej śmietany. Ten zabieg pozwoli złagodzić kwaśny smak.

Zobacz również

Przywrócenie głosowania korespondencyjnego. Sprawa budzi ogromne emocje wśród posłów

Przywrócenie głosowania korespondencyjnego. Sprawa budzi ogromne emocje wśród posłów

Spore zmiany w starostwie w Świeciu. Jest nowy starosta

Spore zmiany w starostwie w Świeciu. Jest nowy starosta

Polecamy

Śląsk – Stal: WKS chce rozstrzygnąć u siebie sprawę awansu do półfinału

Śląsk – Stal: WKS chce rozstrzygnąć u siebie sprawę awansu do półfinału

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Pierwsze polskie maliny w sprzedaży. Cena nie dla każdego

Pierwsze polskie maliny w sprzedaży. Cena nie dla każdego