MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Oto najsłynniejsze pierścionki zaręczynowe gwiazd

Oto najsłynniejsze pierścionki zaręczynowe gwiazd

Wozy i łodzie strażackie nad jeziorem w Kłodawie. Co się stało?

Wozy i łodzie strażackie nad jeziorem w Kłodawie. Co się stało?

Polecamy

Szukasz relaksu na urlopie? Lepiej unikaj tych stresujących atrakcji!

Szukasz relaksu na urlopie? Lepiej unikaj tych stresujących atrakcji!

Ferrari stawia na Kubicę!

Ferrari stawia na Kubicę!

Awaria sieci wodociągowej we Wrocławiu. Tu przez 8 godzin może nie być wody!

Awaria sieci wodociągowej we Wrocławiu. Tu przez 8 godzin może nie być wody!