- To jest pierwsza edycja festiwalu. "Delicje Regionów" to nowa jakość i zupełnie nowy pomysł na zachęcenie mieszkańców Wrocławia i turystów do odkrywania nowych smaków. Delicjami przez ten weekend żyje całe miasto. Liczymy, że festiwal skupi uwagę całej Polski, a nawet wykroczymy poza krajowe ramy kulinarne, aby dzielić się doświadczeniami i czerpać inspiracje z międzynarodowych trendów gastronomicznych – mówi Małgorzata Schauer-Tyc, organizatorka festiwalu z firmy Artis.
Na festiwalu jest kilkadziesiąt stoisk, na których odwiedzający mogą skosztować i kupić regionalne specjały. Wyroby są wytwarzane metodami rzemieślniczymi z produktów lokalnych i na podstawie własnych receptur. Na stoiskach znajdziemy takie rzeczy jak:
- sery,
- wina,
- piwa,
- pieczywo,
- przetwory,
- słodkości,
- czy potrawy z całego świata, między innymi z Azji, Hiszpanii i Włoch.
- Takie wydarzenia, dla nas producentów to najlepsza reklama i promocja oddolna. To też możliwość zdobycia wielu partnerów biznesowych. Klienci mogą degustować, rozmawiać z producentami i zapoznać się z historią wybranego produktu – mówi Robert Kaliński właściciel firmy Nalewki Gniewski Dwór z Pomorza.
Festiwal trwa do niedzieli (9 lipca), więc jeśli nie zdążyliście zajrzeć na wrocławski rynek, to zachęcamy >>
Zobacz też:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?