Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Europa na Widelcu 2019. Sprawdź, co zjesz [MENU]

Kinga Mierzwiak
Kinga Mierzwiak
Борщ украинский (barszcz ukraiński) – zupa z czerwonych buraków ze śmietaną i słoniną Котлета по київськи (kotlet po kijowsku) – rolada z piersi kurczaka nadziewana masłem ziołowym Вареники (wareniki) – pierogi z mięsem i cebulą
Борщ украинский (barszcz ukraiński) – zupa z czerwonych buraków ze śmietaną i słoniną Котлета по київськи (kotlet po kijowsku) – rolada z piersi kurczaka nadziewana masłem ziołowym Вареники (wareniki) – pierogi z mięsem i cebulą Materiały prasowe
W sobotę, 1 czerwca, na wrocławskim Rynku spróbujemy potraw z 15 krajów Europy. W menu znalazły się m.in. zagorska juha (rodzaj chorwackiej zupy), šaltibarščiai (estoński chłodnik z botwiny) i polskie gołąbki. Biesiada Europejska rozpocznie się o godz. 12.30. By dostać jedną potrawę, trzeba wcześniej w kasie znajdującej się również na Rynku wykupić cegiełkę o wartości 5 złotych. Można kupić jednorazowo dowolną liczbę cegiełek. Kasy będą czynne od 11.30.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska