MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tradycyjna receptura przygotowywania tego dania pochodzi od...
fot. Pixabay/faglork

Dzień Polskiej Żywności. Oto 10 smakołyków z Dolnego Śląska

Spytkowska gęś nadziewana naleśnikami

Tradycyjna receptura przygotowywania tego dania pochodzi od przesiedleńców z dawnych Kresów Wschodnich i jest wciąż podtrzymywany przez mieszkańców Spytkowa. Szczególny smak i aromat potrawy jest zasługą mięsa z własnej hodowli oraz specjalnej mieszanki przypraw (majeranek, bazylia, cząber, seler, koper, natka pietruszki), dodawanej do farszu.

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 14 sierpnia 2014r. w kategorii Gotowe dania i potrawy w woj. dolnośląskim.

Zobacz tradycyjne dania Dolnego Śląska na kolejnym slajdzie

Zobacz również

Piłkarz Chelsea strzelił wyjątkowego gola. Trafienie z połowy boiska

Piłkarz Chelsea strzelił wyjątkowego gola. Trafienie z połowy boiska

Kraków Kings nie do zatrzymania. Piąte zwycięstwo lidera

Kraków Kings nie do zatrzymania. Piąte zwycięstwo lidera

Polecamy

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak