Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dlaczego te polskie warzywa i owoce warto jeść codziennie

opr. BMK
Polskie warzywa i owoce też można określić modnym mianem superfoods.
Polskie warzywa i owoce też można określić modnym mianem superfoods. 123RF
Raz po raz wybucha moda na coś co ma odmienić nasze życie. Doda nam wigoru, sprawi, że będziemy długo młodzi, piękni i we wspaniałej kondycji. Egzotyczne orzechy, jagody, glony, itp. Owszem warto popróbować, ale może korzystając z powiedzenia "cudze chwalicie swego nie znacie" (raczej nie doceniacie), że mamy swoje polskie superfoods, które są nie tylko zdrowe, sprawdzone przez pokolenia to jeszcze dość tanie. Sprawdź, po jakie polskie warzywa i dlaczego warto sięgać dla zdrowia.

- Polskie superfoods to warzywa, owoce, zioła i nasiona bogate w witaminy, minerały, często również z dużą zawartością błonnika, których regularne spożywanie na pewno pozytywnie wpłynie na nasz organizm. Są niedrogie i bardzo smaczne. Możemy je wykorzystać np. do sałatek, dań na ciepło, czy na ich bazie przygotować koktajle. Pamiętajmy, że warzywa i owoce najlepiej jadać na surowo lub poddawać niewielkiej obróbce termicznej, czyli gotować na parze do 5 minut - podpowiada Natalia Chybzińska, dietetyk z Kukuła Healthy Food.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Co to jest zapalenie gardła i migdałków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska