2 z 12
Poprzednie
Następne
Co zrobić z jedzeniem, które zostało po świętach? Nie wyrzucaj, daj mu drugie życie!
Pierogi, uszka, krokiety
Pierogi i uszka można zamrozić. I to zarówno surowe, jak i ugotowane.
Najlepiej przechowują się pierogi podgotowane, czyli surowe wrzucone na minutę do wrzątku. Układamy je potem na natłuszczonej tacy, studzimy i zamrażamy.
Zamrożone pierogi warto następnie poporcjować - włożyć do torebek lub pudełek do mrożenia porcje dla jednej lub dwóch osób. Będziemy mieć wówczas kilka gotowych obiadów.
Podobnie można przechowywać krokiety - zarówno te usmażone z panierką jak i tylko zawinięte. Najlepiej zamrozić je pojedynczo - każdy owinąć folią i włożyć do większego pojemnika.
Co zrobić z bigosem i kapustą? Czytaj dalej na kolejnym slajdzie >>>