Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Błędy przy robieniu sałatki jarzynowej - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje! Przez to sałatka traci tradycyjny smak

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Wideo
od 16 lat
Sałatka jarzynowa to królowa wśród sałatek. Ta tradycyjna sałatka jest uwielbiana w Polsce. Wiele osób nie wyobraża sobie świąt i rodzinnych uroczystości bez sałatki jarzynowej. Przepisów na sałatkę jarzynową jest mnóstwo. I chociaż łatwo ją przygotować, często popełniamy błędy, przez które sałatka jarzynowa traci swój tradycyjny smak. Kilka trików na sałatkę jarzynową podpowiada również Magda Gessler. Oto lista błędów, które najczęściej popełniamy, robiąc sałatkę jarzynową.

Te błędy popełniamy, robiąc sałatkę jarzynową. Przez to sałatka traci tradycyjny smak

Sałatka jarzynowa to klasyka w Polsce. Często gości na stołach, zwłaszcza w święta a także podczas ważnych uroczystości i spotkań rodzinnych.

To Cię może teraz zainteresować

Jaki jest najlepszy przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową? Przepisów na sałatkę jarzynową jest wiele, każdy robi ją nieco inaczej jednak istnieją też pewne najważniejsze zasady, których należy się trzymać, aby cieszyć się głębią smaku królowej sałatek!

Większość przepisów na sałatkę jarzynową wymienia podstawowej składniki:

  • ugotowane ziemniaki,
  • jajka,
  • marchew,
  • korzeń pietruszki,
  • por,
  • ogórek kiszony,
  • cebula,
  • jabłko,
  • groszek,
  • kukurydza,
  • majonez.

Tego Magda Gessler nie dodaje do sałatki jarzynowej - oto "zakazany składnik" zdaniem Magdy Gessler

Sałatka jarzynowa jest łatwa w przygotowaniu a składniki, jakie do niej trafią, zależą od tradycji panującej w danym domu.

Według Magdy Gessler w sałatce jarzynowej należy unikać cebuli. - Cebula powinna być oddzielnie, ponieważ nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli ją dołożymy dzień wcześniej, to potem, jak otwieramy lodówkę, to nam wyjdzie taki gaz cebulowy - wyjaśnia znana restauratorka na Instagramie.

Według Magdy Gessler cebula psuje smak sałatki jarzynowej oraz szybko fermentuje, wydziela nieprzyjemny zapach.

Takie błędy najczęściej popełniamy, robią sałatkę jarzynową - lista

Sałatka jarzynowa jest często przyrządzana przez Polaków. Znane są także pewne triki, dzięki którym sałatka jarzynowa wyjdzie idealnie. Aby sałatka jarzynowa była doskonała w smaku, warto wystrzegać się kilku błędów. Magda Gessler zdradziła kilka swoich trików i kulinarnych sekretów dotyczących sałatki jarzynowej. Wiele osób może się zdziwić - Magda Gessler nigdy nie dodaje kilku popularnych składników!

Okazuje się, że wiele osób popełnia błędy, robiąc sałatkę jarzynową, przez które danie traci swój tradycyjny smak a nawet może stać się groźne dla zdrowia! Przez te błędy sałatka jarzynowa może nie się po prostu nie udać. Sprawdź teraz szczegóły w naszej galerii:

To Cię może teraz zainteresować

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Błędy przy robieniu sałatki jarzynowej - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje! Przez to sałatka traci tradycyjny smak - Gazeta Pomorska

Wróć na gazetawroclawska.pl Gazeta Wrocławska