Ararat Warszawa - Magda Gessler odmieniła dawną Tawernę...

    Ararat Warszawa - Magda Gessler odmieniła dawną Tawernę [MENU]

    MH

    Gazeta Wrocławska

    Aktualizacja:

    Gazeta Wrocławska

    Ararat ma się specjalizować w kuchni ormiańskiej
    1/10
    przejdź do galerii

    Ararat ma się specjalizować w kuchni ormiańskiej ©x-news

    Warszawa: Ararat - tak nazywa się teraz dawna Tawerna przy ul. Jagiellońskiej. Restauracja Ararat odmieniona przez Magdę Gessler specjalizuje się tylko w kuchni ormiańskiej. Kuchenne Rewolucje z lokalu Ararat w czwartek, 5 grudnia, o godz. 21.30 w TVN.
    Ararat w Warszawie stawia na kuchnię ormiańską. Jednym ze specjałów lokalu jest tolma (dolma)- odpowiednio przygotowane i przyprawione mięso zawinięte w liściach winorośli. Do wyboru jest tolma z soczewicy w liściach winorośli oraz tolma z grochu w liściach kapusty. Cena? 7 złotych. Jako przekąskę szef kuchni Ararat poleca z kolei basturmę - suszoną wołowinę w przyprawach. Ona również kosztuje 7 złotych. Jest i lawasz, który jest tradycyjnym, ormiańskim pieczywem. Przypomina nieco hinduski chleb naan, bądź tortillę. Cena w menu warszawskiej restauracji Ararat, to 2 złote.



    Skąd nazwa lokalu Ararat? - W Biblii góry Ararat wskazane są jako miejsce spoczynku Arki Noego po Potopie. U nas również możecie wypocząć. Nie tylko po potopie, ale także po pracy - zachwala właściciel.

    Zobacz: Marilyb Bar

    - Restaurację założyło dwóch wspólników. Jednak w tym miejscu rządzi i gotuje tylko Artak – ormianin z krwi i kości, który do Polski przyjechał kilkanaście lat temu - pisze o Tawernie sprzed Kuchennych Rewolucji TVN. - Jego autorytarne rządy doprowadziły do ruiny miejsce, które potencjalni goście omijają szerokim łukiem. Pewny siebie Ormianin uważa jednak, że jest nie tylko dobrym restauratorem, ale także świetnym kucharzem.

    Menu restauracji Ararat - na następnej stronie
    1 »

    Czytaj treści premium w Gazecie Wrocławskiej Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze (5)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    nie polecam

    Koźmianka (gość)

    Zgłoś naruszenie treści

    Wieczorna kolacja w tygodniu, jakies 2 godziny do zamknięcia, byłyśmy jedynymi goścmi. Po pół godzinie czekania na obsługę, poszłam w kierunku kuchni poprosić o menu (!). Kelnerka nieprofesjonalnie...rozwiń całość

    Wieczorna kolacja w tygodniu, jakies 2 godziny do zamknięcia, byłyśmy jedynymi goścmi. Po pół godzinie czekania na obsługę, poszłam w kierunku kuchni poprosić o menu (!). Kelnerka nieprofesjonalnie w krótkich spodenkach, do tego nie miła, sfochowana bo poprosiłyśmy żeby wyłączyć muzykę, czytaj dudniące w całej sali disco polo. Jadłyśmy bakłażana faszerowanego na zimno - tłuste, kiszone warzywa tak kwaśne że mózg wykręca. Bakłażan faszerowany na ciepło, tłusty, niedoprawiony, tolma tłuste, lawasz gumiasty bez smaku. No i na koniec znowu sfochowana kelnerka, ani do widzenia ani pocałuj mnie.. Nie polecam !! zwiń

    Zdjęcie autora komentarza
    polecam

    Kamil Mielcarz

    Zgłoś naruszenie treści

    super obsługa, aromatyczne i smaczne potrawy, maja nawet stronę www.ararat.warszawa.pl

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    nie polecam

    lukasz (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 6

    Wczoraj będąc w Warszawie postanowiliśmy coś przekąsić więc udaliśmy się do Ararat dziewczyna zamówiła grilowany szaszłyk z karkówki który raczej grilla nie widział był usmażony we frytownicy mięso...rozwiń całość

    Wczoraj będąc w Warszawie postanowiliśmy coś przekąsić więc udaliśmy się do Ararat dziewczyna zamówiła grilowany szaszłyk z karkówki który raczej grilla nie widział był usmażony we frytownicy mięso bardzo suche i niesmaczne. Co do cen podanych na tej stron to są około 50% niższe niż w rzeczywistości.zwiń


    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    restauracja ararat warszawa

    tomek (gość)

    Zgłoś naruszenie treści

    mi osobiscie jedzenie smakowało kto lubi kuchnie ormiańskom polecam jedzenie świedze aż pachniało grilem obsluga super no i te lody rewelacja a przekąski jak dla mnie dobre dostosowane do cen

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    A co to ma do Wrocławia

    Słoik (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 3 / 1

    A co to ma do Wrocławia że w Stolycy reweolucję robią. Niech se robią.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecane

    Wideo