Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Mistrza Smaku Polski 2023

Adam Dobosz (32 lata) - kucharz od 16 lat. W wieku 21 lat uzyskał tytuł Mistrza Kuchni. Szefem kuchni jest od ukończenia 21 roku życia. Otwierał kilka restauracji, które do dziś odnoszą sukcesy.W Lawendowym Dworku pracuje od 6 lat. Jego sukcesy to wielokrotne gotowanie na zlecenie kancelarii Prezedenta RP, Ministerstw, Urzędów oraz dużych firm. Zagraniczne pokazy kulinarne m. in. 2x Berlin, Dubaj. Oraz tegoroczny największy sukces: Zarządzanie 30 osobowym zespołem Szefów Kuchni podczas Igrzysk Europejskich 2023, w tym obsłużenie Ceremonii Otwarcia i Zamknięcia Igrzysk dla 2000 VIPów z Udziałem Prezydenta RP i Gwiazd Sportu.Jest niesamowitym kucharzem, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Czy ma do zorganizowania Chrzciny, czy bankiet dla tysięcy osób, zawsze robi to z sercem i pasją. Odnajduje się zarówno w dużych kuchniach jak i w imprezach "polowych". Ma niesamowite wyczucie smaku, które zaspokaja najbardziej wybredny h gości. Osobiście jest bardzo ciepłym człowiekiem, świetnym Szefem, za którym zespół jest gotowy pójść wszędzie. Nikt bardziej nie zasłużył na ten tytuł w tym roku.