Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Sesja Rady Powiatu Świdwińskiego. Fiasko rozmów koalicyjnych KO z komitetem starosty

NOWE
Sesja Rady Powiatu Świdwińskiego. Fiasko rozmów koalicyjnych KO z komitetem starosty

Uczniowie częstochowskich podstawówek sprawdzali umiejętności strzeleckie

Uczniowie częstochowskich podstawówek sprawdzali umiejętności strzeleckie

Polecamy

Majowe lokaty z nowym oprocentowaniem? Jakie jest najwyższe oprocentowanie depozytów?

Majowe lokaty z nowym oprocentowaniem? Jakie jest najwyższe oprocentowanie depozytów?

Wasp. Małe światy - jedna z najstarszych bohaterek Marvela dostaje drugie życie

Wasp. Małe światy - jedna z najstarszych bohaterek Marvela dostaje drugie życie

Sensacyjne wieści w sprawie Badosy i Tsitsipasa

Sensacyjne wieści w sprawie Badosy i Tsitsipasa