Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Jak ubieramy się w Bytomiu? Ich przyłapała kamera! Oto zdjęcia mieszkańców

Jak ubieramy się w Bytomiu? Ich przyłapała kamera! Oto zdjęcia mieszkańców

Niemiecka prasa atakuje Szymona Marciniaka po meczu Real - Bayern!

Niemiecka prasa atakuje Szymona Marciniaka po meczu Real - Bayern!

Polecamy

Najpiękniejsze sukienki na wesele. Top 5 modnych fasonów

Najpiękniejsze sukienki na wesele. Top 5 modnych fasonów

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Najlepsze miejsca na spacer w Warszawie. Znasz je wszystkie?

Najlepsze miejsca na spacer w Warszawie. Znasz je wszystkie?