MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przez za grubo zmieloną kawę woda przepływa i nie wydobywa z...
fot. Pixabay.com

Parzenie kawy - takie są najczęstsze błędy. Kawa robi się niesmaczna i traci walory zdrowotne

Grubość zmielenia ziaren

Przez za grubo zmieloną kawę woda przepływa i nie wydobywa z niej całości aromatu. A gdy zmielisz kawę zbyt drobno, woda nie może przecisnąć się przez kawowe drobiny i przepala ją – napój staje się wówczas kwaśny i gorzki.

Jeśli twoja ulubiona kawa to taka po turecku (tak zwana zalewajka, z fusami) to wybierz grubo mielone ziarna kawy. Dzięki temu podczas zaparzania wydobędziesz doskonały smak z mniejszą goryczą niż w przypadku drobniej zmielonych ziaren.

Zobacz również

Nowe boiska dla ŁKS. Miasto wybuduje obiekt treningowy za ponad 7 mln zł

Nowe boiska dla ŁKS. Miasto wybuduje obiekt treningowy za ponad 7 mln zł

Poszukiwani świadkowie rozboju na drodze między Wielichowem a Pęplinem

NOWE
Poszukiwani świadkowie rozboju na drodze między Wielichowem a Pęplinem

Polecamy

Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

NOWE FAKTY
Nie dopuść do braku tych 2 witamin. Bez nich grozi ci wyniszczająca choroba

Raporty o awarii usług InPost zalewają serwisy. Co się dzieje?

PILNE
Raporty o awarii usług InPost zalewają serwisy. Co się dzieje?

Ile kosztuje Minecraft? Cena gry na różnych platformach potrafi zaskoczyć

Ile kosztuje Minecraft? Cena gry na różnych platformach potrafi zaskoczyć