MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Spadek Ostoi Kołaczyce. Sześć goli Partyzanta Targowiska, w tym cztery Huberta Wilka

Spadek Ostoi Kołaczyce. Sześć goli Partyzanta Targowiska, w tym cztery Huberta Wilka

Jedenaście medali wojowników z grupy Adamusik Team w mistrzostwach Polski

Jedenaście medali wojowników z grupy Adamusik Team w mistrzostwach Polski

Polecamy

Ogromny mandat i kilkanaście punktów karnych. Za co tyle dostał?

Ogromny mandat i kilkanaście punktów karnych. Za co tyle dostał?

Groźne owady zaatakowały Europę, przenoszą okropne choroby! Czy są już w Polsce?

Groźne owady zaatakowały Europę, przenoszą okropne choroby! Czy są już w Polsce?

Świetne przejazdy Polaków w pierwszym dniu PŚ w Krakowie!

Świetne przejazdy Polaków w pierwszym dniu PŚ w Krakowie!