MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

IV LIGA PIŁKARSKA. Trzebinia wygrywa z Niwą i pozostaje w grze o utrzymanie. ZDJĘCIA

IV LIGA PIŁKARSKA. Trzebinia wygrywa z Niwą i pozostaje w grze o utrzymanie. ZDJĘCIA

Zespół Kult na Dniach Augustowa. Niezapomniany koncert na Błoniach nad Nettą

Zespół Kult na Dniach Augustowa. Niezapomniany koncert na Błoniach nad Nettą

Polecamy

Praca dzieci w Polsce. Jak duża jest to skala?

Praca dzieci w Polsce. Jak duża jest to skala?

Bajki, które oglądaliśmy w PRL-u. Pamiętasz je? Rozwiąż QUIZ

Bajki, które oglądaliśmy w PRL-u. Pamiętasz je? Rozwiąż QUIZ

Alarm RCB dla Wrocławia! Będzie padać, grzmieć i wiać. Możliwe podtopienia!

Alarm RCB dla Wrocławia! Będzie padać, grzmieć i wiać. Możliwe podtopienia!