MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy wojewódzkich kategorii plebiscytu
Kategoria: SUSHI ROKU
DO SUSHI, Głogów
DōSUSHI powstało pod koniec ubr. Właściciel to Krzysztof Mencel, a sushimasterami oprócz niego są jeszcze: Mateusz „CzeSław Sushi” Krukowski i Tomasz Maćkowiak. Poznali się wiele lat temu.
Mateusz tworzył menu i rozkręcał każdą ważniejszą restaurację sushi we Wrocławiu, Krzysiek zdobywał doświadczenie za granicą u najlepszych z najlepszych, a Maciek szkolił precyzję wykonania i skręcania we wrocławskich susharniach.
- Gdyby połączyć to nasze doświadczenie, wychodzi na to, że skręcamy sushi od ponad 30 lat, na 6 rąk, czyli jeden zestaw w niecałe cztery minuty - wyliczają. „Dō” po japońsku to „miedź”, ale też „droga życia”.
- Naszym marzeniem jest, żeby na pytanie „dokąd idziesz?” najczęstszą odpowiedzią było „DōSushi!” Bo kochamy to robić, sushi jest naszym sposobem na życie. Najcudowniejszym prezentem, jeżeli będziecie do nas wracać - zapewniają.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetawroclawska.pl/mistrzowiesmaku